Wednesday, April 6, 2011

Klinik Ibu & Anak, Penamaan Calon

Hari ni ada appointment kt KIA Kg Gita. Darwish nk kena cucuk unt dos yg ke 3.. Walau pon agak ramai org, tp service cepat plak.. So, tak de lh lama sgt menunggu.. Tp sempat lh si DQ neh dok merengek.. Ngantok.. Aku dukung smbil berdiri kat dpn kaunter, nurse tu sibuk suh aku duduk.. Aiyoooooo…Org berdiri kat c2 bkn ny sja2, tak mau bg si DQ neh nagis.. :P Mungkin aku blocking dia tgk tv kot, time tu ada citer indon TV3 tu, apa ntah tajuk dia, sejuta cita Marshanda kalo tak silap.. hahah.. Patut lh beria2 suh aku duduk.. Sowi ye nurse..

No giliran DQ 181, nk dekat kui 3 jg lh kiteorg smpai. Time tu br no 167.. Ingt kn lmbt lg lh turn kiteorg, tp sangkaan ku meleset.. hahah.. Dlm 15 minit lps tu, no si DQ neh pon dipanggil.. Cm biasa lh, 1st skali timbang berat....Aku budget DQ dlm 8kg++.. Jangkaan ku hampir tepat ..Berat DQ skrg sudah mencecah 8.24 kg.. J

Lps tu, Nurse tu dok soal selidik aku pasal DQ.. Soalan standard, minum susu apa skrg, FM @ still BF? Apa lg ntah yg dia taya, aku pon dh lupa + tak berapa nk fhm pelat cni.. Lps disoal siasat, nurse tu suh p kat blkg unt step yg terakhir.. Nk inject DQ.. Alhamdullilah, DQ nagis masa nurse tu cucuk jarum ja, lps tu dh ok.. Tp yg msa injection unt 3month, lgsg DQ tak nagis.. J Good Boy!!!!

Lps tu kena register plak kat kaunter sbb dulu aku bersalin kat Kedah. Tak psl2 kena bebel dgn nurse tu, dia ckp lain kali, kalo pindah, kena register.. Si DQ dh lh ngantok, lmbat plak nurse tu nk rekod kn dlm buku register tu..

Setle ja, trus pecut balik umah.. Dlm kui 3.40 pm smpai umah, DQ minum susu skit ja trus pengsan. Tak sempat nk berdongdang sayang dh..Kalo tak, dlm setengah jam jg lh dok berdondang syg dgn si DQ sebelum nk lolapkan matanya.. J

Hari ni 6/4/2011 merupakan penamaan calon Pilihanraya Negeri Sarawak.. Aku budget jalan jem lh masa nk p keja.. Rupany lenggang je jln.. Musykil aku.. Kalo kat semenanjung, jln msti sibuk dgn penyokong2 parti yg bertanding.. Abah DQ siap psn mcm2 wasiat, nnti byk polis, bw slow2, pakai seatbelt, jgn mcm2 lg lh.. :P

DQ excited Tok & Tok Wan nk dtg melawat dia :)

Next week Tok & Tok Wan DQ nk mai Kuching lg.. Yahoooooooo!!!!!!!

p/s: Selamat Mengundi J

5 comments:

bbreena81 said...

cutenya aksi darwish...:)

syuhaila binti mustafa said...

dia nk jd superman.. nk selamatkn org g dlm kesusahan + nk bw ibu dia balik semenanjung.. :P

haza said...

hohhoo.. cumilnya ini budak.... fly fly awayyy!!! ... muach!

sya said...

comelnya darwish...
macam nak terbang je... :)

keklapisdq said...

haza & sya: DQ mmg nk fly balik semenanjung.. :) kami rindu semenanjung...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...