Tuesday, April 12, 2011

Demam :(

Hampir 5 hari Darwish tak berapa nk sihat aka demam, batuk n selesema.. Kejadian berlaku selepas injection 5 bulan tempoh hari. Ibu ny terlupa nk kasi ubat demam lps injection.. Sorry Darwish :( .. Before neh, balik je dr kliik, trus bg ubat.. Tak sangka plak mlm tu dalam pukul 2 lebih tiba2 badan dia panas..Apalagi, si ibu kejut lh Dr Abah. Dr Abah lh yg amek air sejuk, lap kan kat badan Darwish.. Kebetulan, ubat demam yg hari tu ada lg, trus bg mkn ubat. Dr Abah sentiasa dok monitor suhu bdn Darwish.. Si ibu hanya menerima arahan drpa Dr Abah.. :P

Hari jumaat cm dh ok, so g lh hntr nursery. Tp bila mlm, bdn dia pns balik. Dr Abah mcm biasa, menjalankan tugas dgn sebaik mungkin.. Bila time demam, jadual poo poo si DQ neh lain plak. Kalau normal, dia akan poo poo dlm pkul 5.30-6.30pg, tp bila demam, lg awal plak dia buat projek, pkul 2-4pg. :) Pagi2 dh bagi hadiah special kat ibu..

Disebabkan demam masih berlarutan, ahad pg trus bw DQ g klinik. Dr ckp, byk kahak dia,so Dr suggest sedut gas unt buang kahak.. :( Kejap je pon sedut gas tu, tp nagis kuat jg lh si DQ time tu.. Dr Abah ckp kat Dr betul, ubat demam,selesema n batuk stil ada lg. Dr betul just bg antibiotic. :) Dr Abah request ubat bontot plak kat Dr. Mcm2 toi Dr Abah neh.. :P

Lps tu, bw si DQ p jln2 kat Hills, bwh hotel Pullman, tempat Wan Dr Mardina stay hari tu.. Pelik plak, ramai toi org.. Rupany ada pertandingan anjing.. Kiteorg pon tak fhm mcm na diorg nk select pemenang.. Tp mmg cantek n gagah lh anjing2 yg bertanding hari tu.. :P Rugi Dr Abah tak bw camera.. Aiyooo.. Si DQ baik je plak hari tu, lama jg lh dpt jln2, kalau tidak, kejap je, lps tu dh merengek2..

Next destination, port favrot kami sekeluarga, EMART.. Dr Abah nk bli apa ntah, ikut je lh. Si ibu mendukung DQ yg sedang enak dibuai mimpi indah di siang hari.. Selalu ny, kalau kacau dia tidok, msti nagis, tp hari tu ok ja. Dr Abah dpt membeli brg dgn hati yg senang sbb Si Ibu yg dukung DQ.. Siap boleh dok test2 spec mata lg.. Ini telah menimbulkan kemarahan Si Ibu.. :P

budak demam :(

Macam2 ragam anak bila diorg demam.. Esok tok n tok wan dh nk mai.. Kejap ja masa berlalu.. :)

p/s: musim demam kot skrg.. ramai yg demam.. :( Semoga cepat sembuh ye..


3 comments:

wanie aziz said...

eeeeeeeeeeee......... geram tul aku tgk anak hang ni ela, macam nak tenyeh2 jer pipi dia... demam2 pun pandai posing... huhuhu... semoga cepat sembuh darwish montel...=))

zaf-neza said...

demam2 pun DQ tetap cute..

syuhaila binti mustafa said...

wanie: alhamdulillah, dh ok ckit hari ni.. dia mmg pantang tgk camera.. :)
zaf-neza: kena lh maintain.. time tu dia blurr je.. tak de mood. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...