Thursday, August 26, 2010

mood balik kampung~~

yahuuu!!! lg 6 hari nk balik semenanjung aka kampung..skrg neh dh tak da mood nk masak, cuma ada mood nk kemas n pack brg ja..hehe..cian kat laki aku..lately, pg2 (bkn brekfast ek, sahur tau) kiteorg minum air lo lo (ho ho dh abes hu hu..) + biskut ja..bukan main bersemangat ptg smlm nk wat mee grg msa sahur, tp dh laki bini nie sgt lh lapar sblm tidok smlm, aku pon wat lh maggie setelah puas dipaksa oleh laki aku.. :d

ptg neh nk msk nasi aym (N.9 ny version)..laki aku sgt lh cerewet kalo psl mkanan..kalo boleh nk sama cm mak dia msk ja..huhu..aku neh org kedah, mana lh terer sgt msk mskn org negori..*lps kawen, mak mertua aku siap train aku b4 aku balik kuching..dia risau lh kang menantu dia masak tak sodap unt ank kesygn dia..hehe..time tu mmg byk lh tips mak mertua aku kasi, yg mana ank dia suka, yg mana tak suka n bla bla~~*..so far, yg aku terer (tak de lh terer mana pon, tp leh lh kalo nk mkn) msk: masak lomak cili api, smbal ayam, nasi grg, bihun grg...lupa plak, telur msk kicap (favrot laki aku)haha..kalo yg neh, aku suka msk sobab sonang, copat n mudah!! kalo telor msk kicap neh, laki aku mkn tu ja,,tak yh dh nk buat sayur ka apa..tp smpai skrg aku stil fail kalo nk wat kari & rendang..ada gk 2 3 kali aku try buat, tp tak jd2 (style N.9) kalo ikut aku, ok ja..hehe!!! huhu..mgkin sbb aku tak suka sgt kot kari, tu yg kalo msk, asyek tak jd ja..hehe.. nawal, get ready ye, lps neh kena msk unt abg D...;)

hopefully lps neh, kari n rendang aku menjadi...aminnnnnnnnnnn

*dok tunggu shalin update blog dia, nk tgk resepi wedges~~

2 comments:

bbreena81 said...

sedapnya nasi ayam n9...

syuhaila binti mustafa said...

nasi dok jd beras lg~~br balik dr kedai..penat neha..nk rehat sat..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...